Öppet Tehus 2021
10 OKTOBER 2021, KL. 12:00 - 15:00

För första gången på över ett år öppnar vi nu upp tehuset Zui-Ki-Tei för besökare igen. Välkommen till öppet tehus på Etnografiska museet.

Ingen förbokning krävs. Biljett köper du i Etnografiska museets entré. Biljetten tar du sedan med dig till tehuset. Begränsat antal personer ryms samtidigt i tehuset, väntan kan förekomma.

Tid och datum: Söndag 10 oktober 2021 kl. 12.00-15.00

Plats: Tehuset Zui-Ki-Tei på Etnografiska museet, Djurgårdsbrunnsvägen 34. Buss 69.

Hösten är här, dagarna blir kortare och vädret kyligare. Fortfarande finns solstrålar kvar som värmer upp, något som görs enklare med en kopp te i händerna.

Som enda programpunkt under 2021 i Zui-Ki-Tei arrangeras ett öppet tehus söndagen den 10 oktober. Medlemmar ur Japanska Thesällskapet finns på plats för att svara på frågor kring teceremoni, tehusets arkitektur och tillhörande trädgård. Det serveras grönt te och kaka på det sätt som brukas under en teceremoni. Öppet tehus är en mer ledig form av en traditionell teceremoni.

Det japanska tehuset Zui-Ki-Tei är placerat i Etnografiska museets park. Vi vill uppmärksamma våra besökare på att vägen till tehuset tyvärr inte är anpassad för personer som inte kan ta sig fram utan hjälpmedel.

Information på Etnografiska museet