Vad är Karate och Kobudo?
17 december 2023 KL. 13.00-15.00

Inom den traditionella japanska kulturen finns många "vägar". För detta föredrag gästas vi av TENDOKAI-alliansen som följer den stil som kallas för "Gojuryu” (”Go” betyder hård, ”Ju” betyder mjuk) dvs den hårda-mjuka stilen vilken grundades av mästaren Chojun Miyagi (1888-1953). Stilen bygger på inhemska tekniker från ön Okinawa vilka blandats med kinesiska stridskonster och sydostasiatiska kamparter under intensiva handelsutbyten sedan slutet av 1300-talet

TENDOKAI-alliansen består idag av 15 klubbar i Sverige som tränar traditionell karate & kobudo (med hjälp av olika vapen) med moderna inslag. Nuvarande huvudinstruktör är Kyoshi Fredrik Sundberg, 7 DAN.

Karate/kobudo är ett kulturarv som förvaltas genom generationer, från mästare till elev. Det är en gåva och livsstil som befrämjar god hälsa, ett effektivt självförsvar och positiv personlig utveckling. Detta förhållningssätt finns med både i träningslokalen (”Dojo”) och utanför denna. Uttrycket ”Shin-Gi-Tai” betyder att själen-tekniken-kroppen är sammanlänkad och genom den väg som följs (Karate-do) stärks dessa band och karaktär.

Efter visningen serverar Japanska Thesällskapet en kopp vispat matcha-te med kaka.

Programmet arrangeras i samarbete med Etnografiska museet

Pris: 150 kr med årskort till världskulturmuseerna. 200 kr utan årskort. Utan avgift för medlemmar i Japanska Thesällskapet. 50 kr för te&kaka.

Tid och datum: Söndag 17 december 2023 kl. 13.00 - 15.00

Plats: Etnografiska museets föreläsningssal (Stolpesalen), Djurgårdsbrunnsvägen 34. Buss 69.

Medlemmar går in fritt till våra medlemsprogram på museet men behöver boka plats via museets hemsida om inte annat anges. Från och med hösten 2023 behöver alla besökare köpa en kopp matcha-te och kaka och detta bokas i samband med bokningen av plats.

Information om att köpa biljett på Etnografiska museet