IKEBANA - JAPANSK BLOMSTERKONST
4 febrari 2024 kl. 13.00-15.00

Ikebana är japanernas traditionella sätt att arrangera blommor på. Men det är mycket mer än så. Det är en konstart och tradition som är mer än 700 år gammal.I denna föreläsning och demonstration får du en insyn i hur konsten utvecklades.

Varje blomma är vacker och dess skönhet kan lyftas fram i ett arrangemang.Judit Katkits, en mästare inom Ichiyo-Ikebanaskolan, berättar om ikebanas historia och visar några arrangemang på plats. Du kan upptäcka hur naturen påverkar och vilka regler som gäller när man skapar ett vackert blomsterarrangemang. Du får veta mer om linjernas, färgernas och rumslighetens betydelser. Hur du hittar balans mellan vas, blommor och omgivningen.

Efter föredraget serveras vispat matcha-te med kaka.

Programmet arrangeras i samarbete med Etnografiska museet

Pris: 150 kr med årskort till världskulturmuseerna. 200 kr utan årskort. Utan avgift för medlemmar i Japanska Thesällskapet. 50 kr för te&kaka.

Tid och datum: Söndag 4 febrari 2024 kl. 13.00 - 15.00

Plats: Etnografiska museets föreläsningssal (Stolpesalen), Djurgårdsbrunnsvägen 34. Buss 69.

Foto: Judit Katkits

Medlemmar går in fritt till våra medlemsprogram på museet men behöver boka plats via museets hemsida om inte annat anges. Från och med hösten 2023 behöver alla besökare köpa en kopp matcha-te och kaka och detta bokas i samband med bokningen av plats.

Information om att köpa biljett på Etnografiska museet