PÅ TEETS VÄG
10 MARS 2024, KL. 13:00 - 15:00

Inom den japanska teceremonikonsten befinner sig eleven på det som kallas Teets Väg - Chado. Denna väg innebär ett livslångt lärande som har med självutveckling att göra såväl som allt det som behöver behärskas för att servera mat, te, kakor, mm i en harmonisk situation där gästernas välkomnande har högst prioritet. Inom Teets Väg ges olika licenser när eleven uppnått vissa kunskaper.

Japanska Thesällskapet ger en introduktion till relationen mellan lärare och elev innan vi visar dokumentärfilmen "Michiko Sensei" som nyligen färdigställts av Anneleen Hermans och Urasenkeskolans belgiska sektion (43 min). Filmen presenterar temästare NOJIRI Michiko Sōmei och deltagarna under ett seminarium vid klostret Hurtebise sommaren 2023. Filmen är textad på engelska.

Efter föredraget serveras vispat matcha-te med kaka.

Programmet arrangeras i samarbete med Etnografiska museet

Pris: 150 kr med årskort till världskulturmuseerna. 200 kr utan årskort. Utan avgift för medlemmar i Japanska Thesällskapet. 50 kr för te&kaka.

Tid och datum: Söndag 10 mars 2024 kl. 13.00 - 15.00

Plats: Etnografiska museets föreläsningssal (Stolpesalen), Djurgårdsbrunnsvägen 34. Buss 69.

Film stillbild: Anneleen Hermans

Medlemmar går in fritt till våra medlemsprogram på museet men behöver boka plats via museets hemsida om inte annat anges. Från och med hösten 2023 behöver alla besökare köpa en kopp matcha-te och kaka och detta bokas i samband med bokningen av plats.

Information om att köpa biljett på Etnografiska museet